Körtés tarte tatin

Hozzávalók

Elkészítés

francia fordított torta, Nagyi Titka Félfogós búzaliszt, tarte tatin,

Lenyűgöző külsejű és ínycsiklandóan finom fordított torta egyenesen Franciaországból.

1. lépés
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást, majd gyorsan összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

2. lépés
Egy fémnyelű, klasszikus serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a cukrot és enyhén karamellizáljuk. Ráhelyezzük a cikkekre vágott körtét és közepes lángon 10–15 percig tovább karamellizáljuk.

3. lépés
A tésztát 3 mm vastagságú körre nyújtjuk, és a körtékre fektetjük. A széleit a serpenyőbe nyomkodjuk, majd 190 fokon 20–25 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.) Még melegen, egy gyors mozdulattal megfordítva tányérra fordítjuk.



Tipp

A klasszikus, almával készült tarte tatin is nagyon finom, de érdemes kipróbálni az ananászos és barackos tarte tatin-t is. Hasonlóan finom és sokféleképpen variálható a szintén francia eredetű galette is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások