Kovászos pizza

Hozzávalók

kovászos pizza

Elkészítés

alap pizza recept, házi pizza recept, így készíts pizzát, kovászos pizza recept, Nagyi Titka Pizzaliszt, pizza élesztő nélkül, pizza házilag, pizza recept, ropogós pizza recept, vékony tésztás pizza recept,

Ugyan ez a tészta a kovász miatt előkészületeket igényel, de megéri elkészíteni!

1. lépés:
A kovászunkat a pizzakészítés előtt 6-8 órával megetetjük. Hagyjuk szépen felhabosodni.

2. lépés:
A lisztet és a vizet egy nagy tálba mérjük, és hagyjuk ázni 1 órán át.

3. lépés:
A beáztatott lisztet elkezdjük dagasztani, majd hozzáadjuk a kovászt, és így dolgozzuk tovább. 2-3 perc után mehet bele a só is. Végül pedig egy evőkanálnyi olívaolaj. Összesen legalább 10-15 percig kell dagasztanunk, amíg szép levegős, lágy tésztát nem kapunk. Ekkor áttesszük egy kiolajozott tálba, letakarjuk, és pihentetjük kb. 8-12 órán át.

4. lépés:
A pihentetett tésztát kettévágjuk, és enyhén lisztes munkalapon elkezdjük megformázni. Először gombócot kerekítünk belőle, majd az ujjbegyeinkkel szétnyomkodjuk, egyenletesen széthúzzuk. Áttesszük a sütőlapra (én ezt át szoktam előtte forrósítani, szóval legyünk óvatosak), és ráhelyezzük a kívánt feltéteket.

5. lépés:
250 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt ropogósra sütjük.



Tipp

Ha inkább az amerikai stílusú pizzákat szereted, próbáld ki a serpenyős pizzát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!