Krémes linzertorta

Hozzávalók

Krémes linzertorta

Elkészítés

betűtorta recept, házi torta recept, keksztorta recept, krémes torta recept, linzer sütemény recept, linzertorta recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, omlós tészta recept, otthoni tortasütés, réteges torta recept, sablé recept, számtorta recept, torta házilag, torta linzertésztából, torta piskóta nélkül, torta recept, tortakrém recept, vaníliás tortakrém recept,

Készíts divatos forma-, szám- vagy betűtortát!

1. lépés
A tésztához a lisztet elvegyítjük a sóval, a porcukorral és a vaníliával. Belekockázzuk a vajat, majd elkezdjük összedolgozni. Ha már félig összeállt, hozzáadjuk a tojássárgáját is, simára gyúrjuk. A tésztát kettévesszük, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy nyújtható állagúra hűljön.

2. lépés
A linzertésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kivágjuk belőle a kívánt formát. (Ha például számtortát készítünk, vágjunk ki előre egy kartonból sablont, ennek segítségével könnyen kiszabható a tészta.) A linzert sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Ha bonyolultabb a forma, rögtön a sütőpapíron vágjuk ki!)

3. lépés
175 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt készre sütjük a lapokat. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljanak meg, majd hagyjuk a tepsin kihűlni, mielőtt levesszük. (A kimaradó tésztát süssük meg keksznek.)

4. lépés
A krémhez simára keverjük a porcukorral, vaníliával és citromhéjjal ízesített mascarponét. Habzsákba töltjük.

5. lépés
Ezután következik a torta összeállítása. A rétegeket (legfeljebb 3-4 legyen) egyenként megkenjük vékonyan lekvárral vagy citromkrémmel, majd a habzsákból pontokat nyomunk a lapokra.

6. lépés
A feldíszített lapokat óvatosan egymásra helyezzük, a tetejét friss gyümölcsökkel vagy más finomságokkal díszítjük.



Tipp

Ha szereted a nem hagyományos tortákat, próbáld ki a fekete-erdő roládot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm