Krémlikőrös krémes kocka

Hozzávalók

Krémlíkőrös krémes kocka

Elkészítés

diós olajos piskóta recept, diós piskóta recept, egyszerű krémes sütemény recept, egyszerű süteménykrém, egyszerű vajas krém, elronthatatlan piskóta alaprecept, habos sütemény recept, karácsonyi krémes sütemény recept, karácsonyi sütemény recept, krémes sütemény recept, krémlikőrös habos sütemény recept, krémlikőrös készítése, krémlikőrös recept, krémlikőrös sütemény recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, nagyon finom karácsonyi sütemény, olajos piskóta recept, pudingos krémes recept, pudingos piskóta recept, pudingos vajas krém recept, tejszínes sütemény recept, ünnepi krémes sütemény recept, ünnepi sütemény recept,

Diódarabok a piskótában, egyszerű likőrös krém és könnyű tejszínhab a tetején, egyszerű és nagyon finom sütemény.

1. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 50 g porcukrot, és kemény habbá keverjük.

2. lépés

A tojások sárgáját a maradék cukorral szintén fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat. Beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet és egy nagy marék durvára vágott diót, majd csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 17-18 perc alatt készre sütjük a piskótát. Még forrón megkenjük a lekvárral vagy krémlikőrrel.

3. lépés

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a hideg tejjel és egy nagy csipet sóval, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor már nagyon besűrűsödik a keményítőtől, levesszük a lángról és nagyon gyorsan elkeverjük benne a likőrt. Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Így hagyjuk kihűlni.

4. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot. A kihűlt piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a krémlikőröés krémet.

5. lépés

A hideg habtejszínt 1-2 evőkanál porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémre simítjuk, végül pedig megszórjuk reszelt csokoládéval, vágott dióval vagy bármilyen díszítéssel. Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni.

6. lépés

Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.



Tipp

Rengeteg variáció van a krémre, választhatunk kakaós pudingot, csokoládés krémlikőrrel, vaníliásat ír krémlikőrrel, bátran variáljuk az ízeket! A piskótában is lecserélhető a dió akár pirított mandulára is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!