
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
1 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Krémlikőrös kuglóf
Hozzávalók
Elkészítés
Egyszerű és mutatós ünnepi sütemény, amihez a csavart csak egy kis krémlikőr adja.
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Természetesen adhatunk hozzá egy kis vaníliát is vagy bármilyen, az adott krémlikőrhöz jól illő fűszert. Egyesével beledogozzuk a tojásokat. Ezután csomómentesre keverjük a krémlikőrrel és a sütőporos liszttel.
2. lépés
Az előkészített szilikon vagy vajazott és lisztezett fém kuglófforma aljába szórhatunk egy nagy marék mandulát, így az szépen megpirul, és nagyon jól mutat majd az elkészült sütemény tetején, de nyugodtan elhagyható lépés. Eloszlatjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
3. lépés
Porcukorral megszórva tálaljuk, de csurgathatunk rá olvasztott fehér csokoládét is.
Tipp
A kuglóf az egyik kedvenc süteményem, mert mindig nagyon mutatós, és alig van vele munka. A karácsonyra hangolódva még két kedvencemet ajánlom a marcipánosat és a narancsosat mindegyik elképesztően finom.