Krémlikőrös kuglóf

Hozzávalók

Krémlikőrös kuglóf

Elkészítés

egyszerű karácsonyi sütemény recept, finom karácsonyi sütemény recept, karácsonyi kuglóf recept, karácsonyi sütemény recept, kevert kuglóf recept, krémlikőrös kuglóf recept, krémlikőrös recept, krémlikőrös sütemény recept, kuglóf recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka karácsonyi sütemény recept, nagyon finom kuglóf recept, vajas kuglóf recept,

Egyszerű és mutatós ünnepi sütemény, amihez a csavart csak egy kis krémlikőr adja.

1. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Természetesen adhatunk hozzá egy kis vaníliát is vagy bármilyen, az adott krémlikőrhöz jól illő fűszert. Egyesével beledogozzuk a tojásokat. Ezután csomómentesre keverjük a krémlikőrrel és a sütőporos liszttel.

2. lépés

Az előkészített szilikon vagy vajazott és lisztezett fém kuglófforma aljába szórhatunk egy nagy marék mandulát, így az szépen megpirul, és nagyon jól mutat majd az elkészült sütemény tetején, de nyugodtan elhagyható lépés. Eloszlatjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.

3. lépés

Porcukorral megszórva tálaljuk, de csurgathatunk rá olvasztott fehér csokoládét is.



Tipp

A kuglóf az egyik kedvenc süteményem, mert mindig nagyon mutatós, és alig van vele munka. A karácsonyra hangolódva még két kedvencemet ajánlom a marcipánosat és a narancsosat mindegyik elképesztően finom.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!