
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
16-24 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Krémsajtos Graham-falatkák
Hozzávalók
Elkészítés
Graham-lisztből például remek sós kekszet süthetsz.
1. lépés
A keksz száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és végül egy kevés vizet is. Addig dolgozzuk, amíg ruganyos, olajos tésztát nem kapunk.
2. lépés
A tésztagombócot két sütőpapír között vékony téglalappá nyújtjuk, majd átemeljük egy tepsire. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, ezután kivesszük, villával megszurkáljuk és egy éles késsel vagy pizzavágóval egyforma (tetszőleges méretű) négyzetekre vágjuk fel. Visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre. Ezalatt ropogósra szárad.
3. lépés
Amíg sül a tészta, kikeverjük a krémsajtot a recept sajttal és a fűszerekkel.
4. lépés
Az elkészült kekszeket műanyag dobozban tároljuk, vagy azonnal rá is adagolhatjuk a krémsajtot kanállal vagy habzsákból, és tovább ízesíthetjük sonkával, olajbogyóval, zöldségekkel.
Tipp
A tészta még ropogósabb lesz, ha apró magvakat is adunk hozzá. Természetesen nem muszáj krémsajttal tálalni, ropogtathatjuk magában, illetve adhatunk mellé humuszt, avokádó- vagy akár tepertőkrémet is.