Krémsajtos Graham-falatkák

Hozzávalók

Krémsajtos Graham-falatkák

Elkészítés

bulifalatok, Graham-keksz recept, laktózmentes sós keksz recept, Nagyi titka Graham-liszt recept, Nagyi titka sós keksz recept, partyfalatok, ropogós sós keksz recept, sós Graham-keksz recept, sós keksz recept, sós kréker recept, tejmentes sós keksz recept, teljes kiőrlésű sós keksz recept, vendégváró sós keksz,

Graham-lisztből például remek sós kekszet süthetsz.

1. lépés

A keksz száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és végül egy kevés vizet is. Addig dolgozzuk, amíg ruganyos, olajos tésztát nem kapunk.

2. lépés

A tésztagombócot két sütőpapír között vékony téglalappá nyújtjuk, majd átemeljük egy tepsire. 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, ezután kivesszük, villával megszurkáljuk és egy éles késsel vagy pizzavágóval egyforma (tetszőleges méretű) négyzetekre vágjuk fel. Visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre. Ezalatt ropogósra szárad.

3. lépés

Amíg sül a tészta, kikeverjük a krémsajtot a recept sajttal és a fűszerekkel.

4. lépés

Az elkészült kekszeket műanyag dobozban tároljuk, vagy azonnal rá is adagolhatjuk a krémsajtot kanállal vagy habzsákból, és tovább ízesíthetjük sonkával, olajbogyóval, zöldségekkel.



Tipp

A tészta még ropogósabb lesz, ha apró magvakat is adunk hozzá. Természetesen nem muszáj krémsajttal tálalni, ropogtathatjuk magában, illetve adhatunk mellé humuszt, avokádó- vagy akár tepertőkrémet is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!