Krumplis kenyér

Hozzávalók

krumplis kenyér

Elkészítés

burgonyás kenyér recept, egyszerű kenyér, élesztős kenyér recept, kenéyr kovász nélkül, kenyér házilag, kenyér recept, kenyérliszt recept, kenyérsütés élesztővel, kenyérsütés házilag, kenyérsütés kezdőknek, krumplis kenyér recept, Nagyi titka Fehér búzakenyérliszt, otthoni kenyérsütés,

A krumplis kenyered héja ropogós lesz, a bele pedig jó puha.

1. lépés

A megtisztított krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, a levét pedig félretesszük.

2. lépés

A lisztet elkeverjük a sóval. A langyosra hűlt főzőléből kimérünk kb. 2,5 dl-t, hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.

3. lépés

A liszthez adjuk az összetört burgonyát, az élesztős vizet és az olajat. A tésztát alaposan megdagasztjuk. Ha szükséges, még egy kis lisztet vagy főzőlevet adhatunk hozzá, mert az állaga nagyban függ a krumpli fajtájától.

4. lépés

A megdagasztott tésztát kiolajozott edénybe tesszük, lefedjük, és 1-1,5 órát kelesztjük. Egy vaslábast, kerámia vagy jénai edényt felforrósítunk a sütőben. A megkelt tésztát cipóvá formázzuk, majd egy akkora sütőpapírra helyezzük, ami belefér az edény aljába.

5. lépés

A forró edényt óvatosan kivesszük a sütőből, belehelezzük a sütőpapírral együtt a kenyeret, a tetejét bevágjuk, lefedjük az edény tetejével, végül pedig a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc után levesszük a fedőt, és további, kb. 15 perdig sütjük nélküle. A kisült kenyér tetejét megspricceljük vízzel.



Tipp

Ha pedig nekiállnál a kovászos kenyérsütésnek, ITT megmutatjuk, hogyan kell.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások