
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
18 cm-es átmérőjű tortához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Kukacos vakondtúrás torta
Hozzávalók
Elkészítés
A vakondtúrás torta nem igényel különösebb kézügyességet, kukacokkal pedig tökéletes desszert egy halloween bulin.
1. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni, amikor már félkemény, hozzáadjuk a porcukor felét, és kemény habbá verjük.
2. lépés
A sárgájákat alaposan kikeverjük a maradék porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet is. Beledolgozzuk a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet is. Végül pedig több részletben a tojáshabot is. Óvatosan összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába töltjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
3. lépés
A kisült piskóta közepét ügyesen kiszedjük, ehhez a szélétől számítva hagyunk egy kb. 1,5 cm-es peremet, ami mentén bevágjuk, de nem az aljáig. Óvatosan kivájjuk a késsel vagy kanállal a piskóta közepét, és félretesszük.
4. lépés
A habtejszínt egy evőkanálnyi porcukorral kemény habbá verjük. A krémsajtot kikeverjük a maradék cukorral és a vaníliával. (Ízlés szerint tehetünk még hozzá reszelt citromhéjat, de akár egy kis túrót is.)
5. lépés
A piskóta aljába szedünk egy réteg krémet, ezután jöhet rá egy réteg felkarikázott banán, újabb réteg krém és banán, végül ha marad még krémünk, azt tegyük a tetejére. A torta befejezéséhez a kivájt piskótát rámorzsoljuk a torta tetejére.
6. lépés
A csokoládét összetörjük, majd közepes fokozaton mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat is. Az olvasztott csokoládét a torta tetejére csurgatjuk. A gumicukor kukacokat belenyomkodjuk a süteménybe.
7. lépé
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Tipp
A banán természetesen cserélhető akár málnára, áfonyára, ribizlire is. Kiegészítő sütiként süss a torta mellé pók kekszekkel is!