Lajcsi szelet

Hozzávalók

Lajcsi szelet

Elkészítés

háromlapos sütemény, háromszínű sütemény, kakaós mézes lap recept, krémes sütemény recept, Lajcsi szelet recept, Lajos szelet recept, lakodalmas sütemény recept, mézes lap recept, mézes tészta, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, nagymama sütemény, pudingos sütemény recept, puncskrémes sütemény recept, réteges sütemény recept, vaníliakrémes sütemény recept,

Így készül a finom, pudingos krémes sütemény!

1. lépés
Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát és a sót elvegyítjük egy nagy tálban. Közben vízgőz fölött, egy fém vagy üveg tálban összeolvasztjuk, és simára keverjük a tészta többi hozzávalóját. Amikor már egyneművé vált, a liszthez öntjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát.

2. lépés
A tésztagombócot 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyesével, lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk. Érdemes nagyjából kinyújtani, majd az utolsó simításokat már úgy elvégezni, hogy közben áttesszük egy sütőpapírra. Így biztosan nem ragad le a tészta.

3. lépés
Sütőpapírral együtt áttesszük a tepsire a tésztát, villával megszurkáljuk, ezután 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Amíg sül az egyik lap, már elő is tudjuk készíteni a következőt.

4. lépés
Ha a lapokkal elkészültünk, következhetnek a krémek. Ezekhez a pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A puncsoshoz adhatunk egy kevés rumot, a vaníliáshoz pedig vaníliát. Az elkészült pudingokat áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejükre borítunk egy-egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjenek meg. Így hagyjuk kihűlni.

5. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt puncspudingot. Ugyanígy teszünk a vaníliás krémnél is.

6. lépés
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráborítunk egy mézes lapot, elsimítjuk rajta a vaníliás krémet, mehet rá a következő lap, majd a puncsos krém, végül az utolsó lappal lezárjuk. Az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.

7. lépés
A kész süteményt szeletelés előtt legalább fél napig pihentetjük a hűtőben. Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a mézes krémest is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm