
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés = 120 perc
-
8 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Lángos
Hozzávalók
Elkészítés
Lángost sütni otthon nem nagy ördöngösség!
1. lépés
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük.
2. lépés
Az élesztős tejet is a dagasztótálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát. Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni. Ezután egy alaposan kiolajozott tálba tesszük, és letakatva 60 percig kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát egy beolajozott tepsire szedjük, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kis gombóccá hajtogatjuk. Majd kicsit még hagyjuk kelni.
4. lépés
Az olajat (5-7 dl-t) a serpenyőben vagy egy nagy lábasban felmelegítjük (kb. 180 fokosra, ez közepes lángot jelent). Olajos kézzel megfogunk egy tésztagombócot, köralakaúra húzgáljuk, majd az olajba tesszük. Néhány perc után megfordítjuk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük. Ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.
Tipp
Ha előre készítenéd a tésztát, és már csak sütni akarod frissen, akkor válaszd a kefires lángost!