
-
Elkészítési idő: 70 perc
-
16 nagyobb vagy 24 kisebb szívhez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Lebkuchen
Hozzávalók
Elkészítés
Így készül a klasszikus német karácsonyi aprósütemény.
1. lépés
A vajat és a mézet összeolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit kihűlni. A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy tálba szitáljuk, majd alaposan összedolgozzuk a mézes vajjal. Húsz–harminc percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen kinyújtani a Lebkuchen tésztáját.
2. lépés
Vékonyan lisztezett munkalapon 1–1,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Miután teljesen kihűlt, olvasztott csokoládéval becsíkozhatjuk az aprósütemény tetejét.
Tipp
A lebkuchen tésztáját gazdagíthatjuk kandírozott gyümölcsökkel, a tetejét bevonhatjuk fehér csokoládéval, vagy a magyar mézeskalácsoknál is használt írókával.