Lebkuchen

Hozzávalók

Elkészítés

karácsonyi aprósütemény, Lebkuchen, mézeskalács, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Így készül a klasszikus német karácsonyi aprósütemény.

1. lépés
A vajat és a mézet összeolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit kihűlni. A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy tálba szitáljuk, majd alaposan összedolgozzuk a mézes vajjal. Húsz–harminc percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen kinyújtani a Lebkuchen tésztáját.

2. lépés
Vékonyan lisztezett munkalapon 1–1,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Miután teljesen kihűlt, olvasztott csokoládéval becsíkozhatjuk az aprósütemény tetejét.



Tipp

A lebkuchen tésztáját gazdagíthatjuk kandírozott gyümölcsökkel, a tetejét bevonhatjuk fehér csokoládéval, vagy a magyar mézeskalácsoknál is használt írókával.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!