Legyező kalács

Hozzávalók

Legyező kalács

Elkészítés

finom kelt tészta recept, kalács, kalács alaprecept, kalács fajták, kalács recept, kelt tészta recept, könnyű kelt tészta recept, legyező kalács recept, legyezőkalács, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, töltött kalács,

Ezt a kalácsot nem szükséges szeletelni, elég letépni egy-két szeletet.

1. lépés
A lisztet és a sót egy tálba mérjük. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tészta többi hozzávalójával együtt, és ruganyos tésztát dagasztunk, amit ezután lefedve, 35 percig kelesztünk.

2. lépés
A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal.

3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a citromos, vajas töltelékkel, és 4 egyforma csíkra felvágjuk. 2-2 csíkot egymásra helyezünk, és 6-6 részre vágjuk. Az így kapott szeleteket sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük, és kb. 30 percig kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg
hogyan készül!



Tipp

Ha kipróbálnál más finom és különleges formájú kalácsot is, a spenótos-kecskesajtos csigakalácsban nem fogsz csalódni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!