
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
25 x 10 cm-es sütőformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Legyező kalács
Hozzávalók
Elkészítés
Ezt a kalácsot nem szükséges szeletelni, elég letépni egy-két szeletet.
1. lépés
A lisztet és a sót egy tálba mérjük. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tészta többi hozzávalójával együtt, és ruganyos tésztát dagasztunk, amit ezután lefedve, 35 percig kelesztünk.
2. lépés
A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal.
3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a citromos, vajas töltelékkel, és 4 egyforma csíkra felvágjuk. 2-2 csíkot egymásra helyezünk, és 6-6 részre vágjuk. Az így kapott szeleteket sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük, és kb. 30 percig kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha kipróbálnál más finom és különleges formájú kalácsot is, a spenótos-kecskesajtos csigakalácsban nem fogsz csalódni!