Lekváros kevert sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

kevert sütemény, lekváros sütemény, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,

Ehhez a süteményhez szinte biztos, hogy minden megvan a kamrában.

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, és egy kevés porcukorral a fehérjékből kemény habot verünk. A puha vajat habosra keverjük a maradék porcukorral és a tojások sárgájával. Beledolgozzuk a lekvárt és a szódabikarbónás lisztet. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot, majd durvára vágott aszalt sárgabarackkal és dióval (tegyünk félre egy keveset a tetejére) gazdagítjuk a tésztát.

2. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kevert sütemény masszáját, a tetejét megszórjuk még vágott dióval, végül 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre. (Légkeveréses sütőben 140 fokon sütjük 20 percig.) Szeletelés előtt várjuk meg, amíg kihűl, majd tegyük jól záródó dobozba.



Tipp

Az aszalt sárgabarackot el is lehet hagyni, vagy helyettesíthetjük más aszalt gyümölcsökkel, nyári időszakban pedig akár friss gyümölccsel is. Hasonlóan egyszerű a bögrés mákos és az almás-kókuszos sütemény is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm