
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
25-30 darabhoz mérettől függően
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Lekváros szívek
Hozzávalók
Elkészítés
Lepd meg szeretteidet ilyen édes süteményekkel!
1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, kb. 45-60 percig kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ezután megkenjük a lekvárral.
3. lépés
A tésztát a hosszabik oldalaitól kezdve mindkét irányból középre tekerjük. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd a középét kissé lehúzva szív alakúra formázzuk. Az így kapott süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. További 25 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük a süteményeket.
4. lépés
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és annyi tejjel, hogy ne legyen túl híg, de rá tudjuk csurgatni a sütemények tetejére.
5. lépés
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni.
Tipp
Ha már szív alakú sütik, óriási szívkekszet sütöttél már?