Lekváros szívek

Hozzávalók

lekváros szívek

Elkészítés

édes kelt tészta recept, kelt tészta recept, kelt tészta süteményliszt recept, kelt tészta uzsonnára, krémsajtos kelt tészta recept, lekváros kelt tészta recept, lekváros sütemény, lekváros sütemény recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, süteményliszt recept, szív alakú sütemény, szívsütemény, tojásmentes kelt tészta, tojásmentes sütemény recept, Valentin-napi sütemény,

Lepd meg szeretteidet ilyen édes süteményekkel!

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, kb. 45-60 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ezután megkenjük a lekvárral.

3. lépés

A tésztát a hosszabik oldalaitól kezdve mindkét irányból középre tekerjük. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd a középét kissé lehúzva szív alakúra formázzuk. Az így kapott süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. További 25 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük a süteményeket.

4. lépés

A mascarponét kikeverjük a porcukorral és annyi tejjel, hogy ne legyen túl híg, de rá tudjuk csurgatni a sütemények tetejére.

5. lépés

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni.



Tipp

Ha már szív alakú sütik, óriási szívkekszet sütöttél már?

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások