Lenmagos félbarna kenyér

Hozzávalók

lenmagos félbarna kenyér

Elkészítés

élesztős kenyér recept, félbarna kenyér recept, félbarna kenyérliszt recept, gyors kenyér recept, kenyér recept, kenyérliszt recept, kenyérsütés recept, lenmagos kenyér recept, magos kenyér recept, Nagyi titka Félbarna búzakenyérliszt, Nagyi titka félbarna kenyérliszt, otthoni kenyérsütés, puha kenyér recept, szendvicskenyér recept,

Készíts szép kis lenmagos kenyeret egyszerűen!

1. lépés

A langyos vízben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés lisztet, majd hagyjuk felfutni.

2. lépés

A többi lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat, és alaposan megdagasztjuk. Ha már összeállt a tészta, hozzáöntjük a lenmagot is.

3. lépés

A tésztagombócot egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen, kb. 50 percig kelesztjük.

4. lépés

A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyikből hosszú hurkát sodrunk, majd megfonjuk a kenyeret. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, és további 20 percig kelesztjük.

5. lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és – amennyiben nincs rajta gőzfunkció – bespricceljük kicsit vízzel, vagy a sütő aljába teszünk egy melegvizes edényt. A kenyeret kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

 



Tipp

Félbarna kenyérlisztből süthetsz magos zsemlét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások