
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
1 kenyérhez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Lenmagos félbarna kenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts szép kis lenmagos kenyeret egyszerűen!
1. lépés
A langyos vízben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés lisztet, majd hagyjuk felfutni.
2. lépés
A többi lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat, és alaposan megdagasztjuk. Ha már összeállt a tészta, hozzáöntjük a lenmagot is.
3. lépés
A tésztagombócot egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen, kb. 50 percig kelesztjük.
4. lépés
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyikből hosszú hurkát sodrunk, majd megfonjuk a kenyeret. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, és további 20 percig kelesztjük.
5. lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és – amennyiben nincs rajta gőzfunkció – bespricceljük kicsit vízzel, vagy a sütő aljába teszünk egy melegvizes edényt. A kenyeret kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.
Tipp
Félbarna kenyérlisztből süthetsz magos zsemlét is!