Linzerkoszorú

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény, aprósütemény karácsonyra, aprósütemény sokáig eláll, díszített linzer, édes aprósütemény recept, karácsonyi aprósütemény, linzer fehér csokival, mandulás aprósütemény recept, mandulás keksz recept, mandulás linzer, vendégváró sütemény,

Süss szépen díszített, mégis egyszerű kekszeket karácsonyra!

1. lépés:
A lisztből, a mandulából, a felkockázott vajból, a porcukorból, a tojásból, a vaníliából és a csipetnyi sóból késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével tésztát gyúrunk, lefóliázzuk, és fagyasztóban pihentetjük 30-60 percig. Fontos, hogy a vaj kellőképpen visszadermedjen, így lesz szépen nyújtható a tészta.

2. lépés:
Lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy 5 cm-es átmérőjű kiszúró segítségével kiszaggatjuk a korongokat, ezután a közepüket kivágjuk egy másik, kisebb formával. A köröket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne barnuljanak meg! A tésztagombócot két nyújtás között tegyük vissza a hűtőbe!

3. lépés:
A fehér csokoládét összeolvasztjuk a vajjal, majd megkenjük vele a kihűlt kekszeket. A tetejüket megszórjuk kókuszreszelékkel, végül áfonyával és pisztáciával tehetjük színesebbé.



Tipp

Ha szereted az előre elkészíthető ünnepi aprósüteményeket, próbált ki a hógolyót, a szilveszteri aprósüteményt vagy a non plus ultrát!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!