
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Linzerkoszorú
Hozzávalók
Elkészítés
Süss szépen díszített, mégis egyszerű kekszeket karácsonyra!
1. lépés:
A lisztből, a mandulából, a felkockázott vajból, a porcukorból, a tojásból, a vaníliából és a csipetnyi sóból késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével tésztát gyúrunk, lefóliázzuk, és fagyasztóban pihentetjük 30-60 percig. Fontos, hogy a vaj kellőképpen visszadermedjen, így lesz szépen nyújtható a tészta.
2. lépés:
Lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy 5 cm-es átmérőjű kiszúró segítségével kiszaggatjuk a korongokat, ezután a közepüket kivágjuk egy másik, kisebb formával. A köröket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne barnuljanak meg! A tésztagombócot két nyújtás között tegyük vissza a hűtőbe!
3. lépés:
A fehér csokoládét összeolvasztjuk a vajjal, majd megkenjük vele a kihűlt kekszeket. A tetejüket megszórjuk kókuszreszelékkel, végül áfonyával és pisztáciával tehetjük színesebbé.
Tipp
Ha szereted az előre elkészíthető ünnepi aprósüteményeket, próbált ki a hógolyót, a szilveszteri aprósüteményt vagy a non plus ultrát!