
-
Elkészítési idő: 30 perc perc
-
24 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Magos-csokis keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Kakaó, csokoládé és rengeteg mag, kell több egy finom kekszhez?
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a kakaóval, a nagy csipet sóval és a vaníliával. Ha már szépen felhabosodott, beledolgozzuk a tojást és a tejet.
2. lépés
A masszába keverjük a száraz hozzávalókat is, végül pedig a csokoládédarabokat és a magokat. Utóbbikat hagyhatjuk egészben vagy fel is darabolhatjuk. Én szeretem az egész magokat, ráadásul nagy mennyiségben, hogy a tészta csak kísérő jelleggel legyen jelen.
3. lépés
A masszát 5 percre betesszük a fagyasztóba, hogy a vaj kissé visszadermedjen. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4. lépés
A tésztából nagyobb diónyi méretű golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket, és kissé lenyomjuk. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Hagyjuk a tepsin kihűlni, mielőtt leszednénk.
Tipp
Ha te is odáig vagy a csokis kekszekért, próbáld ki a ragacsos csokis kekszet is!