Magos koszorúk

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Búzakenyérliszt, péksütemény,

Puha, magos karikák különleges vendégváró szendvicsekhez vagy játékos családi reggelikhez.

1. lépés
Az élesztőt a langyos vízzel, a cukorral és egy evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet a sóval, a magkeverékkel és az olvasztott vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős lisztet. Akkor jó, ha kellően lágy, de nem túl ragadós tésztát kapunk. Langyos helyen a péksütemény tésztáját a duplájára kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk és kb. 8 egyforma gombócot formázunk belőle.

2. lépés
A gombócokat korongokká lapítjuk, majd a két hüvelykujjunkkal a közepét kiszakítjuk. A kezünkbe véve koszorút formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk a magkeverékkel. Formázás után a tepsiben ne tegyük túl közel a koszorúkat egymáshoz, mert összeragadnak.

3. lépés
Langyos helyen ismét duplájára kelesztjük, majd 180 fokos sütőben pirosra sütjük kb. 25 perc alatt. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 22–25 percig sütjük.)



Tipp

Egészségesebb lesz a péksütemény, ha a szükséges lisztmennyiség negyedét Nagyi titka Teljes kiőrlésű búzalisztre cseréljük. Hasonlóan finom szendvicsalap lehet a bagelből is, azt is érdemes kipróbálni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm