Majomkenyér

Hozzávalók

Elkészítés

majomkenyér recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

Ez a tejes-vaníliás, puha finomság tökéletes olyan alkalmakra, amikor egy egyszerű, könnyed süteményre vágyunk.

1. lépés
A majomkenyér tésztájához az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tészta további hozzávalóit, végül a felfuttatott élesztőt is. Addig dagasztjuk robotgép segítségével, amíg szépen elválik az edény falától. Ezután letakarva kelesztjük 30–40 percig.

2. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd 60-70 kb. egyforma darabra felvágjuk. Kis golyókká formázzuk a darabokat, és mindegyiket alaposan megmártjuk az olvasztott vaj, cukor és fahéj keverékében. A bevont tésztagolyókat egy kuglófformába helyezzük szépen sorban. Ha maradna a fahéjas vajból, nyugodtan öntsük a tetejére. További 30 percig kelesztjük, végül 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35–40 perc alatt készre sütjük a majomkenyeret.



Tipp

Sütés előtt mindenképp tegyünk a forma alá egy tepsit, mert előfordulhat, hogy egy-két golyó leugrik a tetejéről. A langyosra hűlt sütemény tetejére helyezünk egy tányért vagy tortatálat, és gyors mozdulattal fordítsuk át, így egyben tálalhatjuk a gombócokból álló majomkenyeret. Hasonló, de mégis más egy kicsit az aranygaluska, érdemes kipróbálni ezt a receptet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm