Malackák

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű sós sütemény, gyors sós sütemény, sajtos sütemény recept, sós aprósütemény, sós aprósütemény recept, szilveszteri sós sütemény, túrós sütemény secept,

Ezek az aranyos malacpofik jól mutatnak majd a szilveszteri asztalon.

1. lépés:
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük pihenni legalább 30 percre, de nyugodtan maradhat egy éjszakán át is.

2. lépés:
A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, ezután egy 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggató segítségével kiszaggatunk 20 kört. Egy kisebb kiszúróval pedig 30 db-ot, ezekből lesznekaz orrok és a maradék tízből pedig – miután negyedekre vágtuk – a fülecskék.

3. lépés:
A nagyobb lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, vékonyan lekenjük az elhabart tojás másik felével, majd ráhelyezzük a szívószállal kiszúrt orrocskákat is. Fölé ragasztjuk a tökmag szemeket, végül ráhelyezzük a füleket is. Ezeket is lekenjük tojással.

4. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Minden süti népszerűbb, ha valamilyen vicces formájúra készítjük, így a sima krékerek is, nézd csak meg a sajtos kréker receptemet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások