
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
20-25 darab
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Malackák
Hozzávalók
Elkészítés
Ezek az aranyos malacpofik jól mutatnak majd a szilveszteri asztalon.
1. lépés:
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük pihenni legalább 30 percre, de nyugodtan maradhat egy éjszakán át is.
2. lépés:
A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, ezután egy 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggató segítségével kiszaggatunk 20 kört. Egy kisebb kiszúróval pedig 30 db-ot, ezekből lesznekaz orrok és a maradék tízből pedig – miután negyedekre vágtuk – a fülecskék.
3. lépés:
A nagyobb lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, vékonyan lekenjük az elhabart tojás másik felével, majd ráhelyezzük a szívószállal kiszúrt orrocskákat is. Fölé ragasztjuk a tökmag szemeket, végül ráhelyezzük a füleket is. Ezeket is lekenjük tojással.
4. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Minden süti népszerűbb, ha valamilyen vicces formájúra készítjük, így a sima krékerek is, nézd csak meg a sajtos kréker receptemet is!