Málnahab-torta

Hozzávalók

Málnahab-torta

Elkészítés

citromos piskóta recept, finom torta recept, gyümölcsös édesség recept, gyümölcsös torta recept, krémsajtos sütemény recept, málnahab-torta, málnamousse recept, málnamousse-torta recept, málnás édesség recept, málnás recept, málnás sütemény recept, málnatorta, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, torta recept, vajas piskóta recept,

Csodás citromos piskótalapok, üde málnahab, csodás színek, kell ennél több?

1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a finomra reszelt citromhéjjal. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.

2. lépés
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortakarika segítségével kivágunk 2 db kerek lapot.

3. lépés
A málnakrémhez nagyon alaposan összeturmixoljuk a málnát 50 g porcukorral, majd szűrőn átpasszírozzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk 4-5 percre. Közben a málnapüré felét felmelegítjük, belekeverjük a kinyomkodott, lecsepegtetett zselatint. Kis lángon, keverés mellett addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik, és a püré fel nem forrósodik. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel! A tűzről levéve összevegyítjük a hideg gyümölcspürével. A tejszínt 50 g porcukorral habbá verjük. A maradék porcukorral kikeverjük a krémsajtot, majd hozzáadjuk a zselatinos málnapürét, és egyneművé dolgozzuk. Végül óvatos mozdulatokkal a tejszínhabot is beleforgatjuk.

4. lépés
Egy kivehető aljú tortaformában összeállítjuk a süteményt. Alulra egy piskótalapot helyezünk, ráöntjük a krém felét, majd rátesszük a másik piskótalapot is, végül pedig befedjük a maradék krémmel. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük szilárdulni. Közben málnával díszítjük a tetejét, és bevonjuk a csomagolás szerint elkészített tortazselével. (A zselét nyugodtan elhagyhatjuk a tetejéről.)

5. lépés
Az elkészült tortát szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy szebben tudjuk leválasztani a formát. Ha nehezen megy, egy éles késsel vágjuk óvatosan körbe.



Tipp

A citrom és a málna remek párost alkornak a ricottatortában is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!