
-
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés perc
-
18 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Málnahab-torta
Hozzávalók
Elkészítés
Csodás citromos piskótalapok, üde málnahab, csodás színek, kell ennél több?
1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a finomra reszelt citromhéjjal. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.
2. lépés
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortakarika segítségével kivágunk 2 db kerek lapot.
3. lépés
A málnakrémhez nagyon alaposan összeturmixoljuk a málnát 50 g porcukorral, majd szűrőn átpasszírozzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk 4-5 percre. Közben a málnapüré felét felmelegítjük, belekeverjük a kinyomkodott, lecsepegtetett zselatint. Kis lángon, keverés mellett addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik, és a püré fel nem forrósodik. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel! A tűzről levéve összevegyítjük a hideg gyümölcspürével. A tejszínt 50 g porcukorral habbá verjük. A maradék porcukorral kikeverjük a krémsajtot, majd hozzáadjuk a zselatinos málnapürét, és egyneművé dolgozzuk. Végül óvatos mozdulatokkal a tejszínhabot is beleforgatjuk.
4. lépés
Egy kivehető aljú tortaformában összeállítjuk a süteményt. Alulra egy piskótalapot helyezünk, ráöntjük a krém felét, majd rátesszük a másik piskótalapot is, végül pedig befedjük a maradék krémmel. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük szilárdulni. Közben málnával díszítjük a tetejét, és bevonjuk a csomagolás szerint elkészített tortazselével. (A zselét nyugodtan elhagyhatjuk a tetejéről.)
5. lépés
Az elkészült tortát szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy szebben tudjuk leválasztani a formát. Ha nehezen megy, egy éles késsel vágjuk óvatosan körbe.
Tipp
A citrom és a málna remek párost alkornak a ricottatortában is.