Málnás brownie tortácskák

Hozzávalók

Málnás csokitortácskák

Elkészítés

brownie recept, brownie tortácska, csokis édesség, csokoládés desszert, csokoládés sütemény, egyszerű desszert, egyszerű édesség, egyszerű sütemény, krémsajtos recept, krémsajtos sütemény, málnalekváros sütemény, málnás édesség, málnás sütemény, mini csokitorta, Nagyi Titka Búzafinomliszt, sütemény Valentin-napra, szív alakú süti, szívsüti, tejcsokoládés brownie, Valentin-napi desszert, Valentin-napi sütemény,

Valentin-napi tortácskák rengeteg csokoládéval, savanykás málnával és krémes mascarponéval.

1. lépés
A brownie alaphoz a kétféle csokoládét összeolvasztjuk a vajjal.

2. lépés
A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral. Ezután hozzáöntjük a vajas csokoládét és a vaníliát, majd összevegyítjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, simára keverjük, és egy sütőpapírral bélelt, kb. 38×26 cm-es tepsibe simítjuk. A massza tetejét megszórjuk még a felaprított étcsokoládéval (ha van, használjunk süthető csokicseppet).

3. lépés
160 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük a brownie-t. Akkor van kész, ha a teteje szépen berepedezett egy vékony rétegben, és már nem folyós az állaga, ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl!

4. lépés
A süteményt teljesen kihűtjük, és kiszúrjuk belőle a szíveket.

5. lépés
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és egy kevés vaníliával, csillagcsöves habzsákba töltjük, és a sütemények szélére nyomjuk. A közepére óvatosan málnalekvárt kanalazunk.



Tipp

A maradék hozzávalók se menjenek kárba, készíts pohárkrémet belőlük! Ha bedig szereted a csokoládé, málna és krémsajt hármasát, próbáld ki a málnás-krémsajtos brownie-t is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!