
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
8 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Málnás brownie tortácskák
Hozzávalók
Elkészítés
Valentin-napi tortácskák rengeteg csokoládéval, savanykás málnával és krémes mascarponéval.
1. lépés
A brownie alaphoz a kétféle csokoládét összeolvasztjuk a vajjal.
2. lépés
A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral. Ezután hozzáöntjük a vajas csokoládét és a vaníliát, majd összevegyítjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, simára keverjük, és egy sütőpapírral bélelt, kb. 38×26 cm-es tepsibe simítjuk. A massza tetejét megszórjuk még a felaprított étcsokoládéval (ha van, használjunk süthető csokicseppet).
3. lépés
160 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük a brownie-t. Akkor van kész, ha a teteje szépen berepedezett egy vékony rétegben, és már nem folyós az állaga, ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl!
4. lépés
A süteményt teljesen kihűtjük, és kiszúrjuk belőle a szíveket.
5. lépés
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és egy kevés vaníliával, csillagcsöves habzsákba töltjük, és a sütemények szélére nyomjuk. A közepére óvatosan málnalekvárt kanalazunk.
Tipp
A maradék hozzávalók se menjenek kárba, készíts pohárkrémet belőlük! Ha bedig szereted a csokoládé, málna és krémsajt hármasát, próbáld ki a málnás-krémsajtos brownie-t is!