Málnás-csokoládés kifli

Hozzávalók

Elkészítés

csokis kifli recept, csokoládés kelt tészta, csokoládés kifli recept, dupla kifli recept, édes kifli recept, egyszerű kifli, finom kifli recept, kelt tészta recept, kifli formázás, lekváros kelt tészta, lekváros kifli recept, lekváros sütemény, málnalekváros recept, málnás kelt tészta, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

Pihe-puha tészta, benne pedig málnalekvár és csokoládé. Kell ennél több?

1. lépés:
Egy kevés cukrot adunk a langyos tejhez, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

2. lépés:
Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, végül pedig az élesztős tejet is hozzáöntjük, és alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a kétszeresére kelesztjük.

3. lépés:

A megkelt tésztát két részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és vékonyra nyújtjuk. Az egyik kört megkenjük a lekvárral, ráreszeljük a csokoládét, majd ráillesztjük a másik kinyújtott lapot is. A széleket összenyomjuk, ezután 12 cikkre vágjuk.

4. lépés:

A szeleteket felcsavarjuk (a tészta vége kerüljün alulra), és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (Bőven hagyjunk köztük helyet.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig kelhetnek a kiflik.

5. lépés:

A sütemények tetejét megkenjük az elhabart tojással, és az előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha szereted a lekváros süteményeket, próbáld ki a lekváros minipitét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!