
-
Elkészítési idő: 60 perc + 45 perc pihentetés = 105 perc
-
12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Málnás-csokoládés kifli
Hozzávalók
Elkészítés
Pihe-puha tészta, benne pedig málnalekvár és csokoládé. Kell ennél több?
1. lépés:
Egy kevés cukrot adunk a langyos tejhez, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
2. lépés:
Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, végül pedig az élesztős tejet is hozzáöntjük, és alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a kétszeresére kelesztjük.
3. lépés:
A megkelt tésztát két részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és vékonyra nyújtjuk. Az egyik kört megkenjük a lekvárral, ráreszeljük a csokoládét, majd ráillesztjük a másik kinyújtott lapot is. A széleket összenyomjuk, ezután 12 cikkre vágjuk.
4. lépés:
A szeleteket felcsavarjuk (a tészta vége kerüljün alulra), és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (Bőven hagyjunk köztük helyet.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig kelhetnek a kiflik.
5. lépés:
A sütemények tetejét megkenjük az elhabart tojással, és az előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha szereted a lekváros süteményeket, próbáld ki a lekváros minipitét is!