
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
18–20 cm átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Málnás fehércsoki-torta
Hozzávalók
Elkészítés
Igazi málnás-habos tortacsoda bármilyen ünnepi alkalomra. Pihekönnyű, üde finomság, amit bárki el tud készíteni!
1. lépés
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyik felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, amikor már kemény, a cukor felével verjük még 1-2 percig, majd óvatosan forgassuk bele a sárgáját, végül az átszitált lisztet. A tortakarikát kikenjük, kilisztezzük, és a tésztamasszát belesimítjuk.
2. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.) Hagyjuk a tésztát a formában langyosra hűlni, levesszük róla a tortakarikát és három lapra vágjuk.
3. lépés
A krémhez a lisztet, a tojássárgáját egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és a lisztes keverékkel besűrítjük. A tűzről levéve, állandó kavarás közben, hozzáadjuk a fehér csokoládét, hogy elolvadjon. Ezután hagyjuk a főzött krémet teljesen kihűlni. A vajat a porcukorral felhabosítjuk, majd a főzött krémet belekeverjük.
4. lépés
A krém egy részével a lapok közül kettőt megkenünk, rájuk málnát szórunk. A három lapot egymásra helyezzük és a maradék krémmel a tortát körbekenjük. Néhány szem málnával a tetejét díszíthetjük.
Tipp
Reszelhetünk a tésztájába és a krémbe citromhéjat is, és nagyon finom a zöld citromos-áfonyás verzió is. Üde, nyári tortareceptjeink között epres-mascarponés tortát és epres-túrós charlotte tortát is találsz.