
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
18×28 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Málnás-krémsajtos brownie
Hozzávalók
Elkészítés
Tömény, csokis brownie, amit a krémsajt és a málna tesz még finomabbá.
1. lépés
A brownie-hoz a vajat és a felaprított étcsokoládét összeolvasztjuk. A tojásokat fehéredésig keverjük a nádcukorral és a vaníliakivonattal. A csokoládés vajat a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük, majd mehet bele a só, a liszt és a kakaópor is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
2. lépés
A krémsajtot kikeverjük a tojással, a porcukorral és a vaníliával, majd elegyengetjük a csokoládés tészta tetején úgy, hogy néhol kissé beledolgozzuk. A málnaszemeket is belenyomkodjuk, ezután pedig mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe, kb. 25 percre. (Légkeveréses sütőben 140 fokon sütjük kb. 20 percig.) Ha teljesen kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Tipp
Fontos a megfelelő sütési idő. Addig süssük a brownie-t, amíg kicsit remegős lesz, de már nem folyós. Málnával a legfinomabb, de érdemes kipróbálni eperrel és áfonyával is. A klasszikus brownie.