
-
Elkészítési idő: perc
-
20 cm-es átmérőjű piteformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Málnás-mandulás pite
Hozzávalók
Elkészítés
Vajas linzertészta, savanykás málna, édes mandulakrém, kell ennél több?
1. lépés
A tésztához kézzel vagy késes robotgéppel összedolgozzuk a felkockázott, hideg vajat a porcukorral, a kétféle liszttel, a tojással és a csipetnyi sóval. Az így kapott linzertésztát műanyag fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük kb. 30 percre, amíg a vaj visszadermed.
2. lépés
Amikor már szépen nyújthatóvá válik a tészta, kettéosztjuk, és az egyik felét enyhén lisztezett munkalapon (vagy két sütőpapír között) 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd óvatosan a formába illesztjük. A széleket lenyomkodjuk, a túllógó részeket levágjuk, és a tésztát a formával együtt a fagyasztóba tesszük 10 percre. A maradék tésztát szintén.
3. lépés
Amíg dermed a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéket habbá verjük.
4. lépés
A puha vajhoz adjuk a vaníliát és a porcukrot, elkezdjük habosítani, majd egyesével belekeverjük a tojássárgájákat, végül pedig a darált mandulát is. Nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig a málnát.
5. lépés
A kihűtött pitealapra simítjuk a tölteléket, majd a tetejére reszeljük nagylyukú reszelőn a maradék tésztát.
6. lépés
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a diós körtepitét is!