Málnás-mandulás pite

Hozzávalók

Málnás-mandulás pite

Elkészítés

édes sütemény recept, édesség recept, egyszerű pite recept, finom pite, gyümölcsös pite, habos pite recept, málnás pite recept, mandulás pite, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt, pite alaprecept, pite linzer alappal, pite recept,

Vajas linzertészta, savanykás málna, édes mandulakrém, kell ennél több?

1. lépés
A tésztához kézzel vagy késes robotgéppel összedolgozzuk a felkockázott, hideg vajat a porcukorral, a kétféle liszttel, a tojással és a csipetnyi sóval. Az így kapott linzertésztát műanyag fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük kb. 30 percre, amíg a vaj visszadermed.

2. lépés
Amikor már szépen nyújthatóvá válik a tészta, kettéosztjuk, és az egyik felét enyhén lisztezett munkalapon (vagy két sütőpapír között) 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd óvatosan a formába illesztjük. A széleket lenyomkodjuk, a túllógó részeket levágjuk, és a tésztát a formával együtt a fagyasztóba tesszük 10 percre. A maradék tésztát szintén.

3. lépés
Amíg dermed a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéket habbá verjük.

4. lépés
A puha vajhoz adjuk a vaníliát és a porcukrot, elkezdjük habosítani, majd egyesével belekeverjük a tojássárgájákat, végül pedig a darált mandulát is. Nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig a málnát.

5. lépés
A kihűtött pitealapra simítjuk a tölteléket, majd a tetejére reszeljük nagylyukú reszelőn a maradék tésztát.

6. lépés
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a diós körtepitét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm