Málnás-tejfölös brownie kocka

Hozzávalók

málnás-tejfölös brownie

Elkészítés

brownie recept, csokis sütemény recept, csokis süti recept, csokoládés sütemény recept, csokoládés-málnás sütemény recept, gyülömcszselé recept, gyümölcsös édesség, gyümölcsös-csokoládés sütemény recept, gyümölcszselés sütemény recept, málnás sütemény recept, málnás-csokoládés sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, réteges sütemény recept, tejfölszselé,

Gazdag, csokoládés alap, citromos tejfölkrém és savanykás málnazselé.

1. lépés

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A tojásokat egy csipet sóval és a cukorral fehéredésig habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk a csokoládés vajat, simára dolgozzuk. Végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd ezt is elvegyítjük a masszában.

2. lépés

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk a tepsiben kihűlni.

3. lépés

A tejfölréteghez a zselatint beáztatjuk a hideg vízbe. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével. A zselatint csípősre melegítjük egy lábasban (ne forraljuk fel), majd levesszük a lángról, és a tejfölös krémhez adjuk. Összevegyítjük, majd a brownie tetejére öntjük. Betesszük hűlni a hűtőbe.

4. lépés

Amikor már nagyjából megkötött a zselatin, kikeverjük a tortazselét a cukorral és a vízzel a zacskón található utasítás szerint (a folyadék mennyisége változhat!). A tejfölrétegen eloszlatjuk a friss vagy fagyasztott málnát, majd ráöntjük a langyosra hűlt zselét.

5. lépés

Néhány óra hűtés után teljesen megdermed a sütemény, és már szeletelhetjük is. A kést minden vágás után töröljük tisztára!



Tipp

A málna és a csokoládé remek páros, próbáld ki a málnás-krémsajtos brownie-t is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások