
-
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés perc
-
28x35 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Málnás-tejfölös brownie kocka
Hozzávalók
Elkészítés
Gazdag, csokoládés alap, citromos tejfölkrém és savanykás málnazselé.
1. lépés
A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A tojásokat egy csipet sóval és a cukorral fehéredésig habosra keverjük. Hozzácsurgatjuk a csokoládés vajat, simára dolgozzuk. Végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd ezt is elvegyítjük a masszában.
2. lépés
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk a tepsiben kihűlni.
3. lépés
A tejfölréteghez a zselatint beáztatjuk a hideg vízbe. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével. A zselatint csípősre melegítjük egy lábasban (ne forraljuk fel), majd levesszük a lángról, és a tejfölös krémhez adjuk. Összevegyítjük, majd a brownie tetejére öntjük. Betesszük hűlni a hűtőbe.
4. lépés
Amikor már nagyjából megkötött a zselatin, kikeverjük a tortazselét a cukorral és a vízzel a zacskón található utasítás szerint (a folyadék mennyisége változhat!). A tejfölrétegen eloszlatjuk a friss vagy fagyasztott málnát, majd ráöntjük a langyosra hűlt zselét.
5. lépés
Néhány óra hűtés után teljesen megdermed a sütemény, és már szeletelhetjük is. A kést minden vágás után töröljük tisztára!
Tipp
A málna és a csokoládé remek páros, próbáld ki a málnás-krémsajtos brownie-t is!