
-
Elkészítési idő: 75 perc
-
20 cm-es átmérőjű formához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Mandulás-banános fordított sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Ebből a süteményből egy szelet soha nem elég.
1. lépés
A tojásokat, a porcukrot, a puha vajat, a nagyon érett banánt és a vaníliát alaposan kikeverjük, majd elvegyítjük benne a száraz hozzávalókat és a joghurtot.
2. lépés
A sütőforma aljába vágunk egy korongot sütőpapírból. Ezután a kisebb darab puha vajjal alaposan kikenjük a tortaforma alját és oldalát, majd az aljába csurgatjuk a mézet.
3. lépés
Az éretlenebb banánokat hosszában kettévágjuk, és a mézre fektetjük vágott felükkel lefelé. Rászedjük a masszát, és 140 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 55–60 percre (mindenképp tegyünk alá egy tepsit, mert kifolyhat). (Légkeveréses sütőben 120 fokon 45–50 percig sütjük.) Végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad rá a tészta a fogvájóra, készen van. Kb. 15 percig pihentessük a süteményt, majd óvatosan vágjuk körbe éles késsel. A forma peremére fejjel lefelé helyezzünk rá egy nagy tányért, és óvatos, de határozott mozdulattal fordítsuk rá tortát. Akár langyosan is tálalható.
Tipp
Adhatunk a tésztához apróra vágott étcsokoládét, úgy is nagyon finom lesz a banános süti. Születésnapra is tudunk banános sütit ajánlani, a kókuszos-banános csokitorta biztos, hogy jó választás lesz.