Mandulás-banános fordított sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

anános sütemény, banános süti, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,

Ebből a süteményből egy szelet soha nem elég.

1. lépés
A tojásokat, a porcukrot, a puha vajat, a nagyon érett banánt és a vaníliát alaposan kikeverjük, majd elvegyítjük benne a száraz hozzávalókat és a joghurtot.

2. lépés
A sütőforma aljába vágunk egy korongot sütőpapírból. Ezután a kisebb darab puha vajjal alaposan kikenjük a tortaforma alját és oldalát, majd az aljába csurgatjuk a mézet.

3. lépés
Az éretlenebb banánokat hosszában kettévágjuk, és a mézre fektetjük vágott felükkel lefelé. Rászedjük a masszát, és 140 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 55–60 percre (mindenképp tegyünk alá egy tepsit, mert kifolyhat). (Légkeveréses sütőben 120 fokon 45–50 percig sütjük.)  Végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad rá a tészta a fogvájóra, készen van. Kb. 15 percig pihentessük a süteményt, majd óvatosan vágjuk körbe éles késsel. A forma peremére fejjel lefelé helyezzünk rá egy nagy tányért, és óvatos, de határozott mozdulattal fordítsuk rá tortát. Akár langyosan is tálalható.



Tipp

Adhatunk a tésztához apróra vágott étcsokoládét, úgy is nagyon finom lesz a banános süti. Születésnapra is tudunk banános sütit ajánlani, a kókuszos-banános csokitorta biztos, hogy jó választás lesz.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm