
-
Elkészítési idő: 60 perc + 120 perc pihentetés = 180 perc
-
9 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Mandulás bejglitekercs
Hozzávalók
Elkészítés
Nem reped, nem kell szeletelni, könnyű csomagolni!
1. lépés
A tejfölt a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha kicsit felfutott, elkeverjük a tészta többi hozzávalójával, és simára dagasztjuk. Fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.
2. lépés
A töltelékhez elkezdünk szirupot főzni a vízből és a cukorból. Ezt ízlés szerint ízesítjük narancshéjjal, vaníliával, kardamommal / fahéjjal. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a darált mandulát, és tovább főzzük, amíg nagyjából összeáll a töltelék. Ezután hagyjuk kihűlni.
3. lépés
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, ezután szorosan feltekerjük, és 9 egyenlő részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Hosszanti irányban megkenjük mindegyik tekercset a tojássárgájával. 60 percig hűvös helyen pihentetjük. Félidőben keresztirányban megkenjük a fehérjével. (A tészta széléből kivágott kis csillagokkal díszíthetjük a tetejét.)
4. lépés
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük a tekercseket.
Tipp
Ha szeretsz kísérletezni a bejglivel, próbáld ki a gesztenyés bejgli pitét is!