Mandulás bejglitekercs

Hozzávalók

Mandulás bejglitekercs

Elkészítés

bejgli alaprecept, bejgli másként, bejgli nem reped, bejgli recept, bejglisütés, bejglitészta, egyszemélyes bejgli, finom bejgli, finom bejgli recept, így nem reped a bejgli, mini bejgli recept, Nagyi Titka Bejgli liszt, Nagyi titka Bejgli süteményliszt, szép bejgli,

Nem reped, nem kell szeletelni, könnyű csomagolni!

1. lépés
A tejfölt a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha kicsit felfutott, elkeverjük a tészta többi hozzávalójával, és simára dagasztjuk. Fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.

2. lépés
A töltelékhez elkezdünk szirupot főzni a vízből és a cukorból. Ezt ízlés szerint ízesítjük narancshéjjal, vaníliával, kardamommal / fahéjjal. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a darált mandulát, és tovább főzzük, amíg nagyjából összeáll a töltelék. Ezután hagyjuk kihűlni.

3. lépés
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, ezután szorosan feltekerjük, és 9 egyenlő részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Hosszanti irányban megkenjük mindegyik tekercset a tojássárgájával. 60 percig hűvös helyen pihentetjük. Félidőben keresztirányban megkenjük a fehérjével. (A tészta széléből kivágott kis csillagokkal díszíthetjük a tetejét.)

4. lépés
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük a tekercseket.



Tipp

Ha szeretsz kísérletezni a bejglivel, próbáld ki a gesztenyés bejgli pitét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!