Mandulás gríztorta

Hozzávalók

Elkészítés

gríztorta, mandulás sütemény recept, Nagyi Titka Étkezési búzadara,

Egy tartalmas leves méltó kísérője lehet ez a torta.

1. lépés
A tejet felforrósítjuk, majd beleszórjuk a búzadarát, és alacsony lángon, állandó keverés mellett tejbegrízt főzünk belőle. Amikor kész, lehúzzuk a lángról, és beledolgozzuk a porcukor felét, a vajat, az őrölt mandulát, a finomra reszelt citrushéjat és a vaníliát. Hagyjuk langyosra hűlni, közben néha megkeverjük.

2. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből a porcukor másik felével kemény habot verünk. A tejbegrízhez adjuk a sárgájákat, és robotgép segítségével jól eldolgozzuk. Végül több részletben beleforgatjuk a tojáshabot.

3. lépés
Sütőpapírral bélelt aljú, vajazott oldalú tortaformába szedjük, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 140 fokon 35–40 percig sütjük.) Ha langyosra hűlt, leválaszthatjuk a tortakarikát.



Tipp

Tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, de akár lekvárral is. A ribizlilekváros-grízes sütemény és a gyümölcsös grízes kocka receptjét is érdemes kipróbálni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm