
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
25 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Mandulás kifli
Hozzávalók
Elkészítés
Falatnyi finomság az ünnepi asztalra.
1. lépés
A lisztet, a mandulát, a kockázott vajat és a vanília kikapart magjait az ujjbegyeinkkel vagy késes
robotgép segítségével összedolgozzuk. A tésztát egy órára lefóliázva hűtőben pihentetjük. Ezután
diónyi darabokat csípünk le belőle, gömbölyítjük, kicsit elnyújtjuk, majd a végeit behajlítva is kiflikké
formázzuk.
2. lépés
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített
sütőbe tesszük kb. 13 percre. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük 10–12 percig.) Akkor jó, ha épp csak megbarnulnak a végei. Nem kell tovább sütni, mert akkor már nagyon kiszárad! Néhány percig pihentetjük a kész aprósüteményeket a sütőlemezen, majd – óvatosan leemelve –meghempergetjük őket a porcukorban.
Tipp
Előre is elkészíthető, egy jól záró fémdobozban eltartható. Ha az ünnepekre más aprósüteménnyel is készülnél, készítsd el a rugelachot és a zserbókekszet is, érdemes!