Mandulás kuglóf

Hozzávalók

Elkészítés

élesztős kuglóf, kelt kuglóf, kuglóf alaprecept, kuglóf recept, mandulás kuglóf, mandulás sütemény, marcipános kuglóf, marcipános sütemény, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

Csodás mandulás kuglóf, amiben még marcipán is van.

1. lépés:
A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával és a narancshéjjal. Amikor már szép levegos állagúvá válik, egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat, végül pedig a nagylyukú reszelon lereszelt marcipánt is.

2. lépés:
Egy kevés langyos tejbe morzsoljuk a friss élesztot, és hagyjuk felfutni. Közben a maradék tejjel fellazítjuk a vajas masszát.

3. lépés:
A lisztet és a felfuttatott élesztot is a tálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.

4. lépés:
A tésztát szilikon, vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjük, és letakarva 45 percig kelesztjük.

5. lépés:
170 fokra elomelegített sütoben kb. 45 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk langyosra hulni, végül kifordítjuk egy tányérra, és meghintjük porcukorral.



Tipp

Ha te is rajongsz a mandulás süteményekért, próbáld ki a valamivel egyszerűbb mandulás minikuglófokat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm