
-
Elkészítési idő: 105 perc
-
12 szelethez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Mandulás kuglóf
Hozzávalók
Elkészítés
Csodás mandulás kuglóf, amiben még marcipán is van.
1. lépés:
A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával és a narancshéjjal. Amikor már szép levegos állagúvá válik, egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat, végül pedig a nagylyukú reszelon lereszelt marcipánt is.
2. lépés:
Egy kevés langyos tejbe morzsoljuk a friss élesztot, és hagyjuk felfutni. Közben a maradék tejjel fellazítjuk a vajas masszát.
3. lépés:
A lisztet és a felfuttatott élesztot is a tálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.
4. lépés:
A tésztát szilikon, vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjük, és letakarva 45 percig kelesztjük.
5. lépés:
170 fokra elomelegített sütoben kb. 45 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk langyosra hulni, végül kifordítjuk egy tányérra, és meghintjük porcukorral.
Tipp
Ha te is rajongsz a mandulás süteményekért, próbáld ki a valamivel egyszerűbb mandulás minikuglófokat is!