Mandulás mécsesek

Hozzávalók

Mandulás mécsesek

Elkészítés

aprósütemény, aprósütemény karácsonyra, aprósütemény sokáig eláll, édes aprósütemény recept, egyszerű karácsonyi sütemény, karácsonyi édesség, karácsonyi keksz recept, karácsonyi sütemény recept, mandulás aprósütemény recept, mandulás keksz recept, mandulás linzer, mécses alakú sütemény, Nagyi titka karácsonyi keksz,

Amikor egy keksz igazán ünnepi hangulatba hoz.

1. lépés

A hideg vajat felkockázzuk, majd az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összemorzsoljuk a vaníliával, a porcukorral, a liszttel és a mandulával. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját is. Összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 1 órára.

2. lépés

Lisztezett munkalapon, kb. 8-10 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a korongokat egy kisebb pogácsaszaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

3. lépés

A kekszek tetejét vékonyan megkenjük az elhabart tojásfehérjével, végül mindegyik közepébe szúrunk egy-egy szem mandulát.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A sütési idő eltérő lehet, nem kell barnára sütni, ha már megmozdítható a tepsin, és az alja megsült, kivehetjük. Pihentessük néhány percig mielőtt levennénk a sütőlapról. Jól záródó dobozban tároljuk.



Tipp

Rengeteg egyszerű karácsonyi aprósüteményt készíthetünk már el jó előre, ilyen az omlós szilvalekváros csigakeksz, a gesztenyés holdacska, a non plus ultra vagy akár a mogyorós kifli is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások