
-
Elkészítési idő: 30 perc + 60 perc hűtés = 90 perc
-
40-45 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Mandulás mécsesek
Hozzávalók
Elkészítés
Amikor egy keksz igazán ünnepi hangulatba hoz.
1. lépés
A hideg vajat felkockázzuk, majd az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összemorzsoljuk a vaníliával, a porcukorral, a liszttel és a mandulával. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját is. Összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 1 órára.
2. lépés
Lisztezett munkalapon, kb. 8-10 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a korongokat egy kisebb pogácsaszaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
3. lépés
A kekszek tetejét vékonyan megkenjük az elhabart tojásfehérjével, végül mindegyik közepébe szúrunk egy-egy szem mandulát.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A sütési idő eltérő lehet, nem kell barnára sütni, ha már megmozdítható a tepsin, és az alja megsült, kivehetjük. Pihentessük néhány percig mielőtt levennénk a sütőlapról. Jól záródó dobozban tároljuk.
Tipp
Rengeteg egyszerű karácsonyi aprósüteményt készíthetünk már el jó előre, ilyen az omlós szilvalekváros csigakeksz, a gesztenyés holdacska, a non plus ultra vagy akár a mogyorós kifli is.