Marcipános kuglóf

Hozzávalók

Marcipános kuglóf

Elkészítés

élesztős kuglóf, kelt kuglóf, kuglóf alaprecept, kuglóf recept, mandulás kuglóf, mandulás sütemény, marcipános kuglóf, marcipános sütemény, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

A marcipán minden egyes falatot átjár!

1. lépés
A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Amikor már szép levegős állagúvá válik, egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat, végül pedig a nagylyukú reszelőn lereszelt marcipánt is.

2. lépés
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk a friss élesztőt, és hagyjuk felfutni.

3. lépés
A lisztet, a mandulát és a tejben felfuttatott élesztőt is a tálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.

4. lépés
A masszát szilikon, vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjük, és letakarva 45 percig kelesztjük.

5. lépés
170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni, végül kifordítjuk egy tányérra. A porcukorból, a mandulakivonatból és egy nagyon pici vízből sűrű cukormázat keverünk, és a sütemény tetejére csurgatjuk.



Tipp

Ha te is rajongsz a mandulás süteményekért, próbáld ki a valamivel egyszerűbb mandulás minikuglófokat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm