
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
32 cm átmérőjű formához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Mazsolás Ferdinánd-tekercs
Hozzávalók
Elkészítés
Talán az egyik legfinomabb kelt tészta receptje következik.
1. lépés
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet és a sót egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd 20 percig kelesztjük.
2. lépés
A töltelékhez elkeverjük a puha vajat a porcukorral és a vaníliával.
3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkanapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vajas töltelékkel, megszórjuk a dióval vagy mazsolával, és szorosan feltekerjük. A sütőformát kivajazzuk, majd elhelyezzük benne a kb. 4 cm-es vastagságú csigákat.
4. lépés
Sütés előtt 15 percig még kelesztjük a süteményt, majd betesszük a 170 fokos sütőbe 15 percre. Ekkor a még félig kész csigákat meglocsoljuk a cukros tejszínnel. Visszatoljuk további 10-15 percre a sütőbe. Langyosra hűlve tálaljuk.
Tipp
A Ferdinánd-tekercs igazi klasszikus, de vannak hasonló, újabb fantasztikus receptek is, ilyen a csodás túrós-barackos csiga !