Mazsolás Ferdinánd-tekercs

Hozzávalók

Mazsolás Ferdinánd-tekercs

Elkészítés

diós kelt tészta, Ferdinánd-tekercs, Ferdinánd-tekercs recept, Ferdinánd-tekercs tészta, kelt csiga recept, kelt tészta recept, mazsolás kelt tészta, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

Talán az egyik legfinomabb kelt tészta receptje következik.

1. lépés
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet és a sót egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd 20 percig kelesztjük.

2. lépés
A töltelékhez elkeverjük a puha vajat a porcukorral és a vaníliával.

3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkanapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vajas töltelékkel, megszórjuk a dióval vagy mazsolával, és szorosan feltekerjük. A sütőformát kivajazzuk, majd elhelyezzük benne a kb. 4 cm-es vastagságú csigákat.

4. lépés
Sütés előtt 15 percig még kelesztjük a süteményt, majd betesszük a 170 fokos sütőbe 15 percre. Ekkor a még félig kész csigákat meglocsoljuk a cukros tejszínnel. Visszatoljuk további 10-15 percre a sütőbe. Langyosra hűlve tálaljuk.

Nézd meg
hogyan készül!



Tipp

A Ferdinánd-tekercs igazi klasszikus, de vannak hasonló, újabb fantasztikus receptek is, ilyen a csodás túrós-barackos csiga !

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!