Mazsolás kuglóf gazdagon

Hozzávalók

Elkészítés

kuglóf, kuglóf recept, mazsolás kuglóf, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

Igazi békebeli hétvégi süti, aminek lehetetlen ellenállni.

1. lépés
A langyos tejhez adunk egy keveset a cukorból, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot. Belereszeljük egy biocitrom és -narancs héját, majd belekaparjuk a vaníliarúd magjait. Hozzáadjuk a puha vajat és a tojások sárgáját, és elkezdjük dagasztani a robotgép dagasztókarjával. A felfuttatott élesztőt a tejjel együtt folyamatosan adagoljuk hozzá. Végül beleszórjuk a mazsolát és a mandulát is. Lágy tésztát kell kapnunk. Letakarva, langyos helyen kelesztjük kb. 60 percig.

2. lépés
Ha megkelt a tésztánk, alaposan belisztezett munkalapon átgyúrjuk, hengerré sodorjuk, és belehelyezzük a kuglófformába (szilikonba vagy vajazott és lisztezett fém kuglófsütőbe). Ismét hagyjuk kelni kb. 30 percig.

3. lépés
160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 30 percig sütjük.)  Langyosan kifordítjuk a formából, és porcukorral megszórva tálaljuk. A maradékot alaposan csomagoljuk be!



Tipp

A mazsola helyett/mellett adhatunk hozzá aszalt áfonyát és aszalt szilvát is, és akár apró csokidarabkákkal is gazdagíthatjuk. A maradékból készíthetünk kuglóffelfújtat, csak egy kis édesített tojásos tej keverékkel kell leöntenünk a szeleteket, és kb. 30 perc sütés után már kész is az újabb sütemény. Ha a kelt tésztás kuglóf mellett szívesen kipróbálnál egy kevert tésztás kuglófot is, akkor próbáld ki a mandulás minikuglófot is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm