
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
32 cm-es átmérőjű formához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Mazsolás zsemlék
Hozzávalók
Elkészítés
Puha, édes, foszlós, mazsolás zsemlék minden alkalomra!
1. lépés
A langyos tejhez egy kevés cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
2. lépés
Közben – a vaj és a mazsola kivételével – kimérjük a tészta hozzávalóit. Beleöntjük az élesztős tejet, ezután elkezdjük dagasztani. Amikor már kezd gombóccá összeállni, 5-6 részletben beledolgozzuk a puha vajat. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, ha már az előzőt szépen magába szívta. Végül mehet bele a mazsola is.
3. lépés
A fényes, feszes tésztát letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
4. lépés
A megkelt tésztát kisebb darabokra vágjuk, mindegyikből gombócot formázunk, majd vajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába sorakoztatjuk őket. Újabb 20 percig kelesztjük, végül megkenjük a tetejét az elhabart tojással.
5. lépés
175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a csokis-áfonyás zsemléket is!