Mazsolás zsemlék

Hozzávalók

Mazsolás zsemlék

Elkészítés

édes kelt tészta, édes zsemle recept, egyszerű édes zsemle, egyszerű kalács, egyszerű kelt tészta, foszlós péksütemény recept, házi péksütemény recept, húsvéti édesség, húsvéti kelt tészta, húsvéti sütemény, húsvéti zsemle, mazsolás kelt tészta, mazsolás sütemény, Nagyi Titka Kalács liszt,

Puha, édes, foszlós, mazsolás zsemlék minden alkalomra!

1. lépés
A langyos tejhez egy kevés cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2. lépés
Közben – a vaj és a mazsola kivételével – kimérjük a tészta hozzávalóit. Beleöntjük az élesztős tejet, ezután elkezdjük dagasztani. Amikor már kezd gombóccá összeállni, 5-6 részletben beledolgozzuk a puha vajat. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, ha már az előzőt szépen magába szívta. Végül mehet bele a mazsola is.

3. lépés
A fényes, feszes tésztát letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

4. lépés
A megkelt tésztát kisebb darabokra vágjuk, mindegyikből gombócot formázunk, majd vajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába sorakoztatjuk őket. Újabb 20 percig kelesztjük, végül megkenjük a tetejét az elhabart tojással.

5. lépés
175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a csokis-áfonyás zsemléket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!