Medvehagymás stangli

Hozzávalók

medvehagymás stangli

Elkészítés

egyszerű sós rúd recept, élesztős sós rúd recept, medvehagymás pogácsa recept, medvehagymás recept, medvehagymás sós rúd recept, medvehagymás sütemény recept, Nagyi Titka Graham liszt, Nagyi Titka Graham-liszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, sajtos rúd recept, sós rúd recept, stangli recept,

A medvehagyma a sós rúd tésztájához is remek fűszer.

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, ezután a többi hozzávalóval elkeverjük, és ruganyos állagú tésztát dagasztunk belőle. A felaprított medvehagymát a dagasztás végén adjuk hozzá.

2. lépés

A tésztát letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük. A megkelt tészát vékonyan lisztezett munkalapon, nagyjából 5 mm-es vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal, végül pizza- vagy derelyevágóval egyenlő méretű rudakra vágjuk.

3. lépés

A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 20 percig hagyjuk kelni.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.

 



Tipp

Medvehagymából készítettünk már rozsos pogácsát is, próbáld ki bátran azt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások