
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
kb. 30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Medvehagymás stangli
Hozzávalók
Elkészítés
A medvehagyma a sós rúd tésztájához is remek fűszer.
1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, ezután a többi hozzávalóval elkeverjük, és ruganyos állagú tésztát dagasztunk belőle. A felaprított medvehagymát a dagasztás végén adjuk hozzá.
2. lépés
A tésztát letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük. A megkelt tészát vékonyan lisztezett munkalapon, nagyjából 5 mm-es vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal, végül pizza- vagy derelyevágóval egyenlő méretű rudakra vágjuk.
3. lépés
A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 20 percig hagyjuk kelni.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Medvehagymából készítettünk már rozsos pogácsát is, próbáld ki bátran azt is!