Meggyes clafoutis

Hozzávalók

Elkészítés

clafoutis, clafoutis-recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Egyszerű, gyors és nagyon finom francia meggyes különlegesség.

1. lépés
Egy 24 cm-es piteformát kivajazunk, majd az aljára tesszük a megmosott és lecsepegtetett meggyet.

2. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, majd simára keverjük. A tojásokat egyenként beleütjük, alaposan elkeverjük, végül pedig hozzáadjuk a vaníliaaromát. Óvatosan a gyümölcsre öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 30–35 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 30 percig sütjük.)



Tipp

A clafoutis készülhet málnával, eperrel, barackkal vagy szilvával is, és nagyon finom ez a csokis-áfonyás tejpite is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!