
-
Elkészítési idő: 50 perc
-
24 cm-es sütőformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Meggyes clafoutis
Hozzávalók
Elkészítés
Egyszerű, gyors és nagyon finom francia meggyes különlegesség.
1. lépés
Egy 24 cm-es piteformát kivajazunk, majd az aljára tesszük a megmosott és lecsepegtetett meggyet.
2. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, majd simára keverjük. A tojásokat egyenként beleütjük, alaposan elkeverjük, végül pedig hozzáadjuk a vaníliaaromát. Óvatosan a gyümölcsre öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 30–35 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 30 percig sütjük.)
Tipp
A clafoutis készülhet málnával, eperrel, barackkal vagy szilvával is, és nagyon finom ez a csokis-áfonyás tejpite is.