
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Meggyes-diós tönkölysüti
Hozzávalók
Elkészítés
Fagyasztott meggyből vagy befőttből is elkészítheted ezt a csodás, szaftos sütit!
1. lépés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral vagy édesítőszerrel. Hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporos liszteket és a fahéjat. A tejet több részletben beledolgozzuk.
2. lépés
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Megszórjuk a leszűrt meggybefőttel vagy a fagyasztott meggyel. A tetejére egyenletesen rászórjuk a vágott diót is.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Ha kihűlt, kockákra szelve tálaljuk.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a szilvás tönkölysütit is!