
-
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés perc
-
25x40 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Meggyes-mákos krémes
Hozzávalók
Elkészítés
A mákos tésztát meggyel tesszük savanykássá, a tetejére fehér csokoládés krém kerül.
1. lépés
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Amikor már szépen kifehéredett, hozzádjuk az olajat és a tejet, végül pedig mehetnek bele a száraz hosszávalók is.
2. lépés
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd rászórjuk a meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük.
3. lépés
Ameddig sül a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a pudingport elkeverjük 150 ml hideg tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk, majd hozzáöntjük a pudingalapot. Közepes lángon, állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A fehér csokoládét összetörjük, és a forró pudinghoz keverjük, ameddig fel nem olvad tejlesen. Az elkészült puding tetejére fóliát nyomunk, hogy ne bőrösödjön, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
4. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, ezután több részletben beledolgozzuk a pudingot robotgép segítségével.
5. lépés
A krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt mákos alapon, majd hűtőbe tesszük dermedni.
6. lépés
Az elkészült süteményt éles késsel felkockázzuk, a tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal, és tálaljuk.
Tipp
Ha pedig te is odáig vagy a mákos süteményekért, próbáld ki az almás-mákos kevert sütit is!