Meggyes-mákos krémes

Hozzávalók

meggyes mákos

Elkészítés

egyszerű mákos sütemény, fehér csokoládés krém, krémes mákos sütemény recept, krémes sütemény recept, mákos krémes sütemény recept, mákos sütemény recept, meggyes süteméyn recept, meggyes-mákos sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka sütemény recept, pudingos krém recept, vaníliás krém recept,

A mákos tésztát meggyel tesszük savanykássá, a tetejére fehér csokoládés krém kerül.

1. lépés

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Amikor már szépen kifehéredett, hozzádjuk az olajat és a tejet, végül pedig mehetnek bele a száraz hosszávalók is.

2. lépés

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd rászórjuk a meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre sütjük.

3. lépés

Ameddig sül a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a pudingport elkeverjük 150 ml hideg tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk, majd hozzáöntjük a pudingalapot. Közepes lángon, állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A fehér csokoládét összetörjük, és a forró pudinghoz keverjük, ameddig fel nem olvad tejlesen. Az elkészült puding tetejére fóliát nyomunk, hogy ne bőrösödjön, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

4. lépés

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, ezután több részletben beledolgozzuk a pudingot robotgép segítségével.

5. lépés

A krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt mákos alapon, majd hűtőbe tesszük dermedni.

6. lépés

Az elkészült süteményt éles késsel felkockázzuk, a tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal, és tálaljuk.



Tipp

Ha pedig te is odáig vagy a mákos süteményekért, próbáld ki az almás-mákos kevert sütit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!