
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
20×30-as tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Meggyes reszelt túrós
Hozzávalók
Elkészítés
Egy klasszikus kedvenc üde, gyümölcsös ízzel párosítva. Tökéletes kombináció!
1. lépés
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel összemorzsoljuk, majd tésztát gyúrunk belőlük. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára fagyasztóba tesszük.
2. lépés
A töltelékhez a meggy kivételével mindent összekeverünk. A tészta felét a tepsi aljába reszeljük nagy lyukú reszelőn, és kissé lenyomkodjuk. Eloszlatjuk rajta a túrós tölteléket, majd a meggyet is. Végül ráreszeljük a tészta másik felét is, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30–40 percre. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 30–35 percig sütjük.) Hagyjuk teljesen kihűlni a túrós süteményt, mielőtt felvágnánk.
Tipp
Egészségesebb lesz, ha a tésztáját teljes kiőrlésű lisztből készítjük. Sokféleképpen variálhatjuk ezt a túrós süteményt: a meggyet például helyettesíthetjük málnával vagy eperrel is, és nagyon finom a kakaós tésztájú reszelt túrós is. Ha reggelire is szívesen készítenél túrós süteményt, készítsd el ezt a málnás túrós táskát!