Mexikói csiga

Hozzávalók

mexikói csiga

Elkészítés

kelt csiga recept, mexikói péksütemény recept, mexikói zöldséges recept, mexikói zöldséges sós sütemény, nagyi titka kelt tészkenyérliszt recept, sajtos kelt tészta recept, sós csiga recept, sós kelt tészta recept, sós péksütemény recept, sós sütemény kirándulásra, uzsonnára való, zöldséges kelt tészta recept,

A kelt tésztába laktató töltelék kerül, így akár ebédre, vacsorára vagy uzsonnára is megsütheted.

1. lépés

A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.

2. lépés

A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.

3. lépés

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A leszűrt zöldséget elkeverjük a paradicsomszósszal és a felkockázott sonkával. Utóbbi helyett használhatunk pirított darált húst is.

4. lépés

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, ezután megszórjuk a reszelt sajttal. Felcsavarjuk a hosszanti oldalától kezdve. A végén összecsípjük a tésztát. Éles késsel 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hagyjuk 15 percig kelni, majd vékonyan megkenjük a csigákat az elhabart tojással.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, 27-30 perc alatt készre sütjük a süteményeket.



Tipp

Nagyon szeretem a sós csigákat, próbáld ki a sajtos-snidlinges vagy a bolognais változatot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!