
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés = 120 perc
-
16 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Mexikói csiga
Hozzávalók
Elkészítés
A kelt tésztába laktató töltelék kerül, így akár ebédre, vacsorára vagy uzsonnára is megsütheted.
1. lépés
A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.
2. lépés
A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
3. lépés
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A leszűrt zöldséget elkeverjük a paradicsomszósszal és a felkockázott sonkával. Utóbbi helyett használhatunk pirított darált húst is.
4. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, ezután megszórjuk a reszelt sajttal. Felcsavarjuk a hosszanti oldalától kezdve. A végén összecsípjük a tésztát. Éles késsel 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hagyjuk 15 percig kelni, majd vékonyan megkenjük a csigákat az elhabart tojással.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 27-30 perc alatt készre sütjük a süteményeket.
Tipp
Nagyon szeretem a sós csigákat, próbáld ki a sajtos-snidlinges vagy a bolognais változatot is!