Mexikói háromszögek

Hozzávalók

Mexikói háromszögek

Elkészítés

kukoricás háromszög recept, kukoricás péksütemény recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, Nagyi titka péksütemény recept, sajtos péksütemény recept, sonkás péksütemény recept, sós kelt tészta recept, sós péksütemény recept, uzsonna ötlet,

A puha kelt tésztába paradicsomszósz, sonka, sajt és kukorica kerül.

1. lépés

Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és néhány perc alatt felfuttatjuk.

2. lépés

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztős tejet és az olajat. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, ezután meleg helyen, 45 percig kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal, az összevágott sonkával és a kukoricával. Szorosan teltekerjük, majd a tésztarudat ferdén, mindig ellentétes irányban felszeleteljük (trapézokat kell kapnunk).

4. lépés

A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 30 percig pihentetjük.

5. lépés

Sütés előtt a tetejüket megkenjük elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal, magokkal. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a hagymás-baconös csigát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!