
-
Elkészítési idő: 60 perc + 90 perc pihentetés = 150 perc
-
15-20 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Mexikói háromszögek
Hozzávalók
Elkészítés
A puha kelt tésztába paradicsomszósz, sonka, sajt és kukorica kerül.
1. lépés
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és néhány perc alatt felfuttatjuk.
2. lépés
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztős tejet és az olajat. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, ezután meleg helyen, 45 percig kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal, az összevágott sonkával és a kukoricával. Szorosan teltekerjük, majd a tésztarudat ferdén, mindig ellentétes irányban felszeleteljük (trapézokat kell kapnunk).
4. lépés
A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 30 percig pihentetjük.
5. lépés
Sütés előtt a tetejüket megkenjük elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal, magokkal. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a hagymás-baconös csigát is!