Mézes csillagok

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény, aprósütemény karácsonyra, aprósütemény sokáig eláll, édes aprósütemény recept, hamis mézes recept, karácsonyi aprósütemény, mézes aprósütemény recept, mézes keksz recept, mézes sütemény, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, vendégváró sütemény,

Nincs kedved vagy időd mézeskalácsot sütni? Akkor próbáld ki ezeket a csillagokat!

1. lépés:
A tészta összetevőiből késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével tésztát gyúrunk, lefóliázzuk, és fagyasztóban pihentetjük 30-60 percig. Fontos, hogy a vaj kellőképpen visszadermedjen, így lesz szépen nyújtható.

2. lépés:
Lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kiszúrjuk belőle a csillagokat. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük vékonyan tejjel, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne barnuljanak meg nagyon!

3. lépés:
Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Mézes aprósütemény rajongóknak kötelező kipróbálni a mézes puszedlit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm