Mézes-diós kuglóf

Hozzávalók

Elkészítés

diós édesség recept, diós kuglóf, diós recept, diós sütemény, kuglóf recept, kuglóf sütemény recept, mézes kuglóf, mézes recept, mézes sütemény, Nagyi Titka Búzafinomliszt, vajas kuglóf recept,

Mézzel és karamellizált dióval készült, gazdag, vajas tésztájú kuglóf.

1. lépés
A diót nagyobb darabokra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben, közepes lángon pirítani kezdjük. Amikor már kezd illata lenni, hozzádunk 25 g mézet, és így pirítjuk tovább, amíg karamellizálódik rajta a méz. Nyugodtan adhatunk hozzá egy nagy csipet sót is.

2. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. Ha szépen felvette a tojást, belekeverjük a maradék 100 g mézet, a tejfölt és a vaníliát. Végül beledolgozzuk a sütőporos lisztet is.

3. lépés
A pirított diót a masszába forgatjuk, majd az egészet egy szilikon, vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjük.

4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a túrós kuglófot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások