Mézes krémes

Hozzávalók

Elkészítés

mézeskrémes-recept, Nagyi Titka Étkezési búzadara, sütemény,

Igazi klasszikus, elegáns édesség, amivel lenyűgözheted a vendégeidet.

1. lépés
A margarint felolvasztjuk, és a tészta többi hozzávalójával összekeverjük, majd összegyúrjuk. A kész tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, és a részeket egyenként 2,5 mm vastagra nyújtva előmelegített sütőben 170 fokon 8 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 7-8 percig sütjük.)

2. lépés
Amíg a tészta sül, a krém hozzávalói közül a tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk. Ha elkészült, teljesen kihűtjük és a vajjal, a vaníliás cukorral, illetve a porcukorral krémmé keverjük.

3. lépés
A kisült tésztalapokat a krémmel és a baracklekvárral megkenjük. A legfelső lapra olvasztott csokoládéból bevonót öntünk, majd kihűlés után szeleteljük.



Tipp

Nagyon finom ribizli- vagy áfonyalekvárral, és érdemes kísérletezni a krém ízesítésével is. Kávélikőrrel vagy mandulával gazdagítva isteni lesz. Ha szívesen kipróbálnál más krémes süteményt, akkor készítsd el a négerkockát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!