Mézes-pekándiós keksz

Hozzávalók

mézes-pekános keksz

Elkészítés

édes keksz recept, édes sütemény, háti keksz recept, keksz mézeskalács helyett, keksz recept, mézes keksz recept, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, pekándiós keksz recept, puha keksz recept, szódabikarbónás keksz recept,

Odáig vagyunk az óriási, amerikai stílusú kekszekért!

1. lépés:
A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Amikor már szépen felolvadt benne a cukor, hozzáadjuk a tojást, és teljesen habosra keverjük.

2. lépés:
Hozzáadjuk a mézet, keverünk rajta néhányat. Ezután a szódabikarbónás, fahéjas lisztet is beledolgozzuk.

3. lépés:
A masszába forgatjuk a durvára vágott diót.

4. lépés:
A tésztát egy evő- vagy fagyiskanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk (2 tepsivel készüljünk). Hagyjunk köztük nagyobb helyet, mert a szódabikarbóna fel fogja fújni a süteményt.

5. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A kész kekszeket a sütőlapon hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk leemelni.



Tipp

Van még egy keksz, ami szintén nem mutatós, ellenben őrülten finom, ez a fahéjas mandulagolyó, érdemes ezt is kipróbálni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm