
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
20-30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Mézes-pekándiós keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Odáig vagyunk az óriási, amerikai stílusú kekszekért!
1. lépés:
A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Amikor már szépen felolvadt benne a cukor, hozzáadjuk a tojást, és teljesen habosra keverjük.
2. lépés:
Hozzáadjuk a mézet, keverünk rajta néhányat. Ezután a szódabikarbónás, fahéjas lisztet is beledolgozzuk.
3. lépés:
A masszába forgatjuk a durvára vágott diót.
4. lépés:
A tésztát egy evő- vagy fagyiskanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk (2 tepsivel készüljünk). Hagyjunk köztük nagyobb helyet, mert a szódabikarbóna fel fogja fújni a süteményt.
5. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A kész kekszeket a sütőlapon hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk leemelni.
Tipp
Van még egy keksz, ami szintén nem mutatós, ellenben őrülten finom, ez a fahéjas mandulagolyó, érdemes ezt is kipróbálni!