Méztorta

Hozzávalók

méztorta

Elkészítés

egyszerű édesség recept, egyszerű mézes sütemény recept, mézes édesség recept, mézes kenyér, mézes sütemény, mézes torta, méztorta recept, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt,

Ki szereti a mézeskalács ízű sütiket? Mi nagyon!

1. lépés:
A nedves hozzávalókat, a nádcukorral és a fűszerkeverékkel alaposan kikeverjük, majd beleszitáljuk a csipetnyi sóval és szódabikarbónával vegyített lisztet.

2. lépés:
A masszát csomómentesre dolgozzuk, és beleforgatjuk az aprított mogyorót. Sütőpapírral bélelt aljú tortaformába simítjuk a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük a közepét!

3. lépés:
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a vaníliával, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük. Megszórjuk aprított mogyoróval, végül friss fügeszeletekkel és mézzel lecsurgatva tálaljuk.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a fűszeres, sütőtökös süteményt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm