
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
18 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Méztorta
Hozzávalók
Elkészítés
Ki szereti a mézeskalács ízű sütiket? Mi nagyon!
1. lépés:
A nedves hozzávalókat, a nádcukorral és a fűszerkeverékkel alaposan kikeverjük, majd beleszitáljuk a csipetnyi sóval és szódabikarbónával vegyített lisztet.
2. lépés:
A masszát csomómentesre dolgozzuk, és beleforgatjuk az aprított mogyorót. Sütőpapírral bélelt aljú tortaformába simítjuk a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük a közepét!
3. lépés:
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a vaníliával, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük. Megszórjuk aprított mogyoróval, végül friss fügeszeletekkel és mézzel lecsurgatva tálaljuk.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a fűszeres, sütőtökös süteményt is!