
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
1 rúdhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Mikulás tekercs
Hozzávalók
Elkészítés
Várjátok a Mikulást ezzel a bájos süteménnyel!
1. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket robotgéppel habosítani kezdjük, hozzáadjuk a porcukor felét, ezután kemény habbá verjük. A sárgájákat a maradék cukorral és a vaníliával szintén felhabosítjuk. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk és óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. A massza felét átszedjük egy másik tálba, és óvatosan megszínezzük egy kevés piros ételfestékkel. Gél- vagy porállagút használjunk, ne folyékonyat.
2. lépés
Sima végű habzsákból átlós írányban egy sütúpapírral bélelt gáztepsire nyomjuk a piskótatésztát. Először érdemes a pirosat, majd a habzsák megtisztítása után a simát is. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a piskótát.
3. lépés
Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszacsavarjuk egy tisztába. (Visszacsavarhatjuk egy konyharuhába is, csak vigyázzunk, ne olyan legyen, amit öblítővel mostunk.) Így hagyjuk teljesen kihűlni.
4. lépés
A tejszínt kemény habbá verjük két kanál porcukorral. A krémsajtot megízesítjük a vaníliával, reszelt narancshéjjal, ezután kikeverjük a maradék cukorral. Beleforgatjuk a tejszínhabot is. Ha nem elég sűrű a krémsajtunk, keverjünk hozzá egy fél csomag zselatin fixet is.
5. lépés
A kitekert piskótát megkenjük a krémmel, visszacsavarjuk és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
6. lépés
2-3 óra elteltével tálalhatjuk. Előtte díszíthetjük egy kevés félretett krémmel, díszítőcukorral is. De az is elég, ha nagyon vékonyan meghintjük porcukorral.
Tipp
Aranyos Mikulás váró süti a cukorpálca keksz is!